31 d’octubre del 2010

El que sé de fotografia (I) : Aprendre fotografia

Les noves tecnologies ens han permès accedir de forma natural a l'art de la fotografia. Tenim a l'abast les eines per comunicar-nos, per expressar-nos d'aquella manera que sempre hem desitjat. Al cap i a la fi, la fotografia és això, un mitjà d´expressió i per a molts de nosaltres es converteix en una necessitat vital.

Després d´estudiar tres anys a l'Institut d´Estudis Fotogràfics de Catalunya 1994-97 i d'una dilatada experiència professional en el mon de la fotografia, ja fa deu anys que em dedico a ensenyar fotografia en diferents centres de Barcelona.
Si voleu aprendre fotografia i perquè no dir-ho, si us agraden els meus retrats, -tal com diu l'Annie Leibovitz: per ensenyar art, primer has de ser artista-, teniu la següent alternativa:
 -Centre Cívic Drassanes: tallers trimestrals d´Iniciació i Retrat. Són 10 classes de 2h. amb sortides fotogràfiques a un dels barris més fotogènics de Barcelona: el Raval.
 -Classes particulars individuals i per a grups. Podeu contactar-me directament al meu correu: emillamola@gmail.com.

"Les normes són per trencar-les"
Aquesta és una afirmació molt certa, que els fotògrafs fem servir amb freqüència quan parlem de composició i n´hi ha una altre, que segurament haureu sentit moltes vegades i que jo no hi estic gens d'acord: "les bones fotografies només es poden fer en manual". Precisament jo quasi sempre treballo en "P" de programa i és en els reportatges menys creatius -per exemple bodes en interior i amb flaix- quan faig servir més el "M" de manual. Les càmeres fotogràfiques, principalment les reflex, han arribat a un punt de perfecció, que jo crec que hem d'aprofitar.

Enric Mestres Illamola

(Podeu veure els següents articles aquí.)


La càmera del meu avi.

1 comentari:

xavi ha dit...

M'agradat molt llegir els teus escrits , son molt interesants.

una abraçada

Xavi

Publica un comentari a l'entrada